GRÀCIES A TOTS PER SER AQUÍ !!!

El càncer m’ha canviat la vida, m’ha donat força per entendre-la d’una altra manera, tot i que l’alarma per el COVID19 ha sigut una pedra més en el camí, però de tot ENS EN SORTIREM !!!

El 27 de novembre del 2011, després de sis anys i mig de reformes, vaig inaugurar El Racó Sostenible, basat en les energies renovables, per  potenciar-les. Al març del 2013 vaig venir a viure a Rupià, al divorciar-me, i vaig tirar endavant la casa de turisme rural en que vaig convertir El Racó Sostenible, després de veure que intentar promocionar i vendre sistemes renovables en plena crisi no era factible…els possibles compradors interessats em deien…”és preciós, és el futur, però ara no puc”…i del no puc no podia menjar. Un curs d’Agent de Desenvolupament Turístic, a l’Escola Superior de Turisme a Barcelona, em va obrir els ulls a un mon que desconeixia. No era el moment de promocionar renovables i vaig anar al pla B, donar d’alta la casa com Turisme Rural, que poc a poc en podria viure. Va ser una etapa molt maca en la meva vida, i de la que guardo un gran record, si be reconec, que hagués pogut fer millor les coses, però donades les circumstàncies, vaig tenir un recolzament molt fort dels clients, que van ser els que setmana rere setmana, valoraven la meva feina. Els esmorzars, tracte i neteja era el més valorat i em donaven l’empenta per continuar, el 2013 va ser la organització i presa de contacte amb el negoci, totalment nou per a mi, el 2014 ja va anar prou bé, el 2015 ja vaig aconseguir un 8,2 de nota mitja dels clients de Booking, el 2016 un 8,5, el 2017 vaig mantenir aquesta línia, el 2018 va ser igual de bo però amb el plaer de que el reconeixement dels clients directes ja va superat totes les expectatives.

El turisme rural com bé diu el nom, és rural i molt familiar, tant per el que fa als clients com per el concepte de portar el negoci, he pogut veure, entendre i acceptar que portar-lo tot sol, donat la mida de la casa, tres habitacions i 8 places, era assimilable, però no suficient per ser rendible i econòmicament sostenible, una habitació diària els 365 dies podia ser prou per aguantar, però donada la temporalitat que representa el turisme en aquesta zona, no era sostenible. Activitats com sortides en vaixell o fer la ruta del triangle Dalinià haguessin ajudat i molt a la sostenibilitat econòmica del projecte, que ho vaig poder fer quan la casa no era plena i els clients existents ho demanaven, però fer les activitat i haver de tancar la casa perquè ets fora, no era la solució, i contractar algú per que em fes part d’aquesta feina puntual, tampoc.

Per poder aguantar la baixada del turisme a l’ hivern, vaig agafar la representació per Girona de sistemes elèctrics de propulsió per vaixells, tenint la idea de restaurar el petit llaüt que tinc a l’hort, fer-lo elèctric i que em servís de mostra-catàleg per vendre els sistemes i també fer activitats a l’estiu per la casa rural, però al no poder dedicar-hi diners, es va quedar tant sols en un projecte.  Però :

Diuen que l’experiència i la pressió de les deutes, fa obrir el ulls i realment és així !!!

Sense voler-ho, ni tenir-ho previst, el càncer ha marcat un abans i un després a la meva vida

Una vegada vaig llegir d’un savi oriental això: …“ens endurem el que visquem, no el que tenim”… i des de que ho vaig entendre, vull viure el que em vull endur !! i desitjo que els demés puguin gaudir-ho amb mi, amb experiències inoblidables…. algunes persones busquen la felicitat, d’altres intentem crear-la !!!

Vaig vendre la casa rural, com a vivenda sense el negoci de turisme rural, donat que volien pagar el mínim, no ha sigut bon moment per vendre, però poder cobrir els deutes i fer front a la situació era imprescindible. L’inestimable ajuda dels equips de CIRURGIA i ONCOLOGIA de l’Hospital DE PALAMÓS, per poder lluitar contra la malaltia, ha sigut clau !!!, diuen que voler es poder i l’oncòloga em deia: …”Angel, continua amb el teu projecte,  no el deixis…nosaltres intentarem ser el 50% de la curació però l’altre 50% son les teves ganes de viure i tirar endavant” …. i així va ser !!!

La operació del càncer de còlon i el tractament de “químio” posterior el 2019 va ser un èxit i entendreu que com sóc una “bèstia” jeje, resilient i molt positiu, m’ha canviat la vida per bé. La convivència setmana darrera setmana amb malalts/tes com jo, em va fer donar el tomb al projecte, vaig decidir, en començar la “quimio”, tot i que el pressupost inicial no ho contemplés, canviar el projecte original de sols “Llaüt elèctric”, a fer-lo accessible amb cadira de rodes, per gaudir de la natura i del Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter des de l’aigua, a qui realment també s’ho mereix, eliminant barreres amb la plataforma i l’hidràulic !!!

El 15 de desembre del 2019, a punt d’acabar la “químio”, a La Marató de TV3, al Club Nàutic de l’Estartit, que agraeixo molt la seva col·laboració, vaig poder presentar les reformes fetes (obertura per accés de cadires de rodes amb flaps de popa, plataforma hidràulica, i escala per activitats subaquàtiques, baranes  i timó compensat d’inoxidable). Ho vaig presentar per agrair tota l’atenció rebuda de l’Hospital de Palamós, i la idea, va tenir una acollida molt bona pels assistents, si be pel tema econòmic no era el millor moment, va ser una inversió per donar a conèixer el projecte.

A tot això s’hi ha afegit la frenada total per l’alarma del COVID19, que ha significat una crisi present i futura per l’economia i una davallada per la qualitat de vida de tothom i molt significativament per les classes més desfavorides, l’únic positiu que crec que hem tret de tot és veure que per el medi ambient, el confinament del ser humà ha sigut molt bo, una mostra de la emergència climàtica i la crisi ecològica-social que ja tenim a sobre. Això m’ha fet veure que el projecte que tinc entre mans és més gran del que em pensava i que puc afavorir de debò DONAR A CONEIXER i ESTIMAR EL MEDI AMBIENT SENSE BARRERES a tothom, i especialment per persones amb diversitat funcional i amb alguna discapacitat, i per això li vull donar un tomb al projecte,

AJUDA´M A CREAR UNA ONG !!! per poder ajudar a conèixer el Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter, des del mar de forma gratuïta a les persones amb diversitat funcional i amb alguna discapacitat a través de col·laboracions, aportacions, subvencions i d’ajuts o la forma que calgui….. Exemple: puc regalar la sortida a la persona amb cadira de rodes i acceptar una aportació indicada a l’ONG per part de la família que l’acompanya….

Realment ara tinc el projecte a mitges, com veieu a l´annex de fotos, està feta plataforma a popa per poder accedir amb cadira de rodes amb hidràulic que s’eleva 50cm per accedir des de el moll existent i baixar fins 115cm per poder fer un bany amb la cadira de rodes existent al llaüt, per no fer malbé la del client. Si queden hores o forats lliures, també es podrien fer sortides, d’activitats subaquàtiques molt exclusives per submarinistes exigents i sortides molt especials…. postes de sol entre Les Medes i de fons el Castell de Montgrí per nuvis , Xec Regal, Teràpies de Mar…aigua de mar micro-filtrada sense bacteris, molt beneficiosa per la salut….tot com a aportacions a la ONG per poder oferir sortides SENSE COST a persones amb diversitat funcional i persones amb alguna discapacitat !!!

Serà un projecte molt engrescador !!!

El turisme rural em va ensenyar a gaudir del que ens dona la natura, amb l’hort ecològic (amb certificació CCPAE) i compartir-ho amb els clients als esmorzars em feia feliç… Recuperar l’hort, també està en el meu pensament quan sigui possible. Els excedents que tenia de l’hort els portava al claustre Sant Sebastià de La Bisbal, m’omplia de satisfacció, per com ho rebien …. ”donar sense esperar res a canvi”….és una filosofia que dóna vida !!! Pots cobrar els serveis de la teva feina per poder tenir els ingressos suficients per viure de forma senzilla, però la il·lusió i el sentiment de felicitat al fer les coses d’aquesta manera, et dóna vida i t’ho agraeixen.

Ara em queda acabar la resta del projecte…. instal·lar el sistema elèctric de propulsió, bateries, plaques solars, estructura i complements, interior de la cabina on també és el wc, que adaptaré per ser accessible des de coberta, amb un ternal instal·lat a l’estructura de plaques, complements de seguretat segons normativa, pintar coberta i quilla…..està clar que encara falta bona part.

Volia fer un Crowdfunding amb recompensa (sortides per Les Medes i Costa Brava per diverses aportacions i durada) del projecte “PRIMER LLAÜT ELÈCTRIC, amb accés per a persones amb diversitat funcional i persones amb alguna discapacitat, sortides d’activitats subaquàtiques, teràpies de mar….” i un possible ventall d’activitats més, però com estan les coses, faré el projecte com a ONG i serien aportacions de particulars a l’ONG i també aportacions amb publicitat per empreses col·laboradores de tots els sectors possibles.

(aprofitaré els contactes que ja vaig tenir al sortir en el programa Espai Terra de Tv3 el 8/06/2015 minut 17,20 del programa ensenyant El Racó Sostenible)

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/espai-terra/espai-terra-dilluns-8-de-juny/video/5530786/

Estem vivint uns moments molt difícils, crisi sanitària i conseqüència d’un canvi climàtic que, per desgràcia, tot indica que hem sigut nosaltres mateixos els causants de facilitar-lo, on les dificultats econòmiques són realment a l’ordre del dia, i les circumstàncies actuals no faciliten el tirar endavant projectes engrescadors per ajudar a sortir-nos-en, que en altres moments no hi hauria dubtes en recolzar-los, oi? I fer que les persones més vulnerables i menys culpables de tot això, siguin les més perjudicades.

Diu la cultura mil·lenària japonesa que “moments de fortes crisis també són moments de grans oportunitats” per pensar en solucions, que en d’altres moments podríem pensar que serien massa agosarades, només cal aprofitar pensar en solucions, en altres moments arriscades però que ara són necessàries i de vegades, només cal escoltar el cor i poder analitzar fredament amb el cap, si podem tirar endavant projectes que facin realitat aquestes idees “boges”, que han fet que la humanitat seguís endavant

Gràcies a l’assessorament, tècnica de sistemes i col·laboració de Nautilus (experts en comunicació 360º) i Invertiaweb (tècnics en màrqueting digital) faran que pugui iniciar aquest projecte tan engrescador, perquè confien de veritat en ell, però per tocar de peus a terra i assegurar que el Crowdfunding serà un èxit, per això i gràcies a l’assessorament del departament d’Empresa del Consell Comarcal de La Bisbal, busco Soci/a Financer/a, empreses col·laboradores com vosaltres, que cregui també en el meu projecte,

Aquí és el moment on entreu vosaltres, per que sense L’ACCIÓ SOLIDÀRIA de tothom, no seria possible que avancéssim i és portessin a terme aquestes idees, que només són un granet de sorra, però que totes juntes faran que la humanitat pugui lluitar per sobreviure de veritat sense excloure ningú.

Només sé del cert una cosa, tota la vida he tingut aquest esperit lluitador envers els problemes que m’he trobat, molts/tes dels que bé em coneixeu em diueu que sóc una persona resilient (capacitat que té una persona per a resistir i afrontar situacions traumàtiques i tornar a la normalitat. Fins i tot amb la possibilitat de sortir-ne enfortit) i per això intento transmetre-ho a qui més ho pugui necessitar, i de ben segur que aquesta vegada no serà diferent, perquè el fi encara s’ho val més, ajudeu-me tots plegats, que la recompensa serà realment engrescadora.

Cuidem la natura perquè hi puguem continuar vivint però fem que les persones que ho necessiten siguin tant felices com ho som nosaltres ajudant-les !!!